mustaschernasresa.blogg.se

Huvudsyftet med resan är att skriva och genomföra vårt ex-jobb som består i att samla, räkna och studera mikroplastpartiklar i havet. Förutom detta börjar nu även ett 70 dagar långt äventyr genom centralamerikas djungel, stränder och mayaruiner. Här på bloggen delar vi med oss utav våra upplevelser, följ oss gärna!

Volontär för en natt

Publicerad 2015-02-10 02:52:00 i Allmänt,

 
 
 
Denna helg har bjudit på SÅ mycket spännande saker! 
Det började i fredags när vi fick besök under trålningen. Först såg vi både sköldpaddor och delfiner, men det coolaste hände ett par minuter in på andra provtagningen när en KNÖLVAL kom och gjorde oss sällskap. Vi ryckte till av ett ljud och när vi vände oss om såg vi honom. Han kom upp och tog luft ungefär fem meter från båten och var så himla fin, stor och majestätisk! Till och med kaptenen blev chockad över storleken och att han var så nära.
Vi gick från sega och trötta till helt lyriska på typ en halv sekund :-)
 
Vidare har vi varit ute och hjälpt till på en volontärsanläggningen med ett gäng goa kanadensare som räddar sköldpaddor. Två gånger har vi faktiskt varit där och fått hjälpa till med att patrullera stränderna på nätterna efter sköldpaddor som lagt ägg och fått släppa ut hundratals nykläckta sköldpaddor. En riktig animal planet upplevelse. 
när vi är där ute sover vi i cabinas på stranden och somnar till vågornas brus. En hord med eremitkrabbor gör oss sällskap tillsammans med leguaner, skunkar och tvättbjörnar.
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Ida

Publicerad 2015-02-10 21:25:22

Vilken strand är ni på?

Svar: playa Caletas :)
Frida Roos

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela