mustaschernasresa.blogg.se

Huvudsyftet med resan är att skriva och genomföra vårt ex-jobb som består i att samla, räkna och studera mikroplastpartiklar i havet. Förutom detta börjar nu även ett 70 dagar långt äventyr genom centralamerikas djungel, stränder och mayaruiner. Här på bloggen delar vi med oss utav våra upplevelser, följ oss gärna!

Nicauragua

Publicerad 2015-03-23 03:08:05 i Allmänt,

Hejsan! 
Sen sist har vi hunnit bestiga inte mindre än två vulkaner, ätit lokala favoriter ifrån det Nicaraguanska köket samt tagit ett dopp på västkusten! 
 
Vår vistelse i Nicaragua började allt annat än smidigt! Efter att ha lämnat våra pass till gränskontrollanten upptäckte vi att vi inte hade de 24$ han ville ha för att ge oss våra pass tillbaka. Sprang till en bankomat som inte accepterade mastercard, PANIK! Hade helt missat att det är visa som gäller i Centralamerika. Tack och lov mötte vi den italienske räddaren/kocken Omar som lånade oss pengar och dessutom hjälpte oss till rätt chickenbus, varnade oss för alla tjyviga typer i Karibien och visade bilder på sina 2 gulliga söner. 
Så kom vi äntligen till ön Ometepe där vi skulle bestiga vulkanen Concepción.
Ett tungt äventyr visade det sig, Frida hängde på de rappa tyskarna medans Anna ville dö typ 5 gånger. Trots svett, regnskog, tunga ryggsäckar och rullsten tog vi oss ända upp till 1000 meter där vi möttes av.... moln. Ingen fin utsikt alls, och kallt var det också. Men vi var så nöjda med att ha klarat oss upp att det inte gjorde nåt.
Sen började det riktiga äventyret! Guiden fortsatte uppåt med tyskarna och vi vände tillbaka för att ta oss ned på egen hand. Vilket gick bra, till en början. Trots tydliga instruktioner om vart vi skulle ta höger eller vänster lyckades vi gå fel och var tvungna att springa ifatt en intet ont anande bonde med 5 tjurar för att på knagglig svensk/engelsk/fransk-spanska fråga om vägen till bussen. Slog följe med tjurarna ett tag och kom tillslut fram till en busshållsplats! 
 
 
 
Efter resa på 15h över 4 landgränser i en trång minibuss nådde vi tillslut Guatemala och staden omringad av vulkaner: Antigua! Men det är en annan historia för ett senare tillfälle.
 
/Frida och Anna
 
 
 
 
Mat och marknad i Granada, Nicauragua 
 
 
Omotepe - vulkanön
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: galegy60

Publicerad 2015-03-23 03:27:47

Porr homo lek
http://gayarab.erolove.in/?pg-osbaldo
  är rihanna gay gay tidningen prenumeration gay mexikaner gratis gay chatt rum rika homosexuella män

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela